Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Siyasal Bilgiler Fakültesi
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü

Bölümümüz Öğrencilerinden Anlamlı Destek: 23 Nisan'da Çocuklarla El Ele

Gönüllülük Çalışmaları

Ülkemizin en özel günlerinden biri olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu tüm yurtta yaşanırken, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden bir grup gönüllü öğrenci de bu anlamlı günü daha da özel kılmak için harekete geçti.

Bölümümüzden altı gönüllü öğrenci Kızılay gönüllüsü diğer üniversite öğrencileriyle Kızılay çatısı altında, 23 Nisan sabahı erken saatlerde hazırladıkları oyuncaklar, kitaplar ve boyama malzemeleri ile birlikte bir Hamidiye Tabyası Parkına gittiler. Burada çocuklarla bir araya gelerek onlara destek olmayı amaçladılar.

Gönüllü öğrenciler, çocuklarla oyunlar oynadı, kitap okudu, resim yaptı ve birlikte dans etti. Bu anlamlı etkinlik sırasında çocukların yüzlerindeki mutluluk ve teşekkür dolu bakışlar, öğrencilerin yüreklerini ısıttı.

23 Nisan ruhunu daha da anlamlı kılan bu öğrenciler, sadece kendi mutluluklarını düşünmeyip çevrelerindeki ihtiyaç sahibi çocuklara da destek olmayı tercih ettiler. Bu tür gönüllü etkinliklerin artması dileğiyle, geleceğimizin teminatı olan gençlerin bu tür duyarlılıklarının devam etmesi umuduyla, 23 Nisan coşkusunu unutulmaz kılan bu anlamlı yardım eli uzatma etkinliği sona erdi.