Amaçlar ve Hedefler

Amaçlarımız:

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü; öğrencilerin evrensel değerler perspektifinde edindikleri donanımlarıyla mesleki bilgi ve becerilerini ülkenin geleceği ve kalkınması yönünde kullanan, düşünen, sorgulayan, toplumsal problemlere duyarlı yaşamın her alanında yetkin bireyler olmasını sağlamaktadır.

Program Eğitim Amaçlarımız

1. Kamu sektöründe farklı kademelerde sorumluluk alabilecek şekilde teorik bilgi birikimine hakim olan ve bunların uygulama ile bağlantısını kurabilecek yetkinliğe sahip olan,

2. Farklı disiplinlerdeki özel sektör çalışma alanlarında yönetici pozisyonlarında görev alabilecek şekilde sorumluluk ve yetkinliğe sahip olan,

3. Sahip olduğu akademik yabancı dil ile bölgesel ve küresel çaptaki sorunları muhakeme edebilecek,

4. Ulusal ve uluslararası alanda, alanına özgü bilimsel araştırmalar yapabilecek bireyler yetiştirmektir.

Hedeflerimiz:

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi; siyasal, sosyal ve ekonomik süreçleri ve bunların ulusal ve uluslararası alanlarla ilgili konularda daha bilinçli, rasyonel ve yapıcı katılımlar sunan ve yönetim yapıları arasında karşılaştırmalı analizler yapacak bireylere dönüşümlerini amaçlamaktadır.