Tarihçe

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü, akademik ve mesleki yeterlilik kazandırmayı amaçlayan bir lisans programıdır. Bölümümüz 2013-2014 Eğitim-Öğetim yılında öğrenime başlamıştır. 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında ise ikinci öğretimde öğrenci alınmıştır.

Birinci öğretim programın kontenjanı 60 ve ikinci öğretim programın kontenjanı ise 50  kişidir. Bölüme  giriş, YÖK'ün ilgili mevzuatı çerçevesinde ÖSYM tarafından belirlenen AYT puan türünden öğrenci alınmaktadır. Bölümün eğitim dili Türkçedir. Bölümün isteğe bağlı İngilizce hazırlık programı bulunmaktadır, Eğitim süresi dört yıl olup, bölümden mezun olabilmek için 240 AKTS’yi tamamlanması gerekmektedir.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Yüksek Lisans programı tezli ve tezsiz olarak açılmış olup, tezli yüksek lisans eğitimine devam edilmektedir. Ayrıca lisansüstü eğitimde doktora programı açılmıştır. Doktora programının amacı; farklı disiplinleri içinde barındıran Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde verilen akademik bilgi ve yöntemi ileri bir düzeye taşımaktır. Ayrıca Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi doktora programı toplumsal, ekonomik, kültürel ve siyasal sorunlar arasındaki ilişkileri geniş bir perspektif içinde değerlendirerek, alternatif çözüm önerileri kazandırarak öğrencilerin eleştiriler bir bakış açısı kazanmasını sağlamaktadır. Öğrenme süreçlerini geliştirerek, kamu yönetimi alanlarını kapsayan kuramsal ve uygulamalı derslerden oluşan, disiplinler arası bir yaklaşım sunulmaktadır. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimine ilgi duyan kişilerin hem kuramsal hem de uygulamalı olarak eğitim almaşım sağlanmaktadır. Programda; siyaset ve sosyal bilimlerin yerel seviyelerdeki dönüşümlerini anlanmasına yardımcı olacak önemli bir sosyal bilimler disiplinidir. Siyaset ve sosyal bilimler, yönetim bilimleri, hukuk bilimleri, kent ve çevre sorunları anabilim dallarından dersler yer almaktadır.